zaterdag 26 november 2011

er (op) uit



DD nam MM mee naar de grote stad. Ze had een weekje vakantie en daar paste een dagje treinen naar Amsterdam wel in met als eerste doel de Albert Cuyp markt. In het voorjaar waren we daar voor het eerst geweest en hadden wat leuke winkels/kramen ontdekt. Allebei hadden we een handwerkje mee voor in de trein, MM dus haar befaamde mini sokjes. Op de heenweg, die probleemloos verliep, kon ik precies één sokje af krijgen. Op de markt kwamen we het eerst aan bij de lapjes kraam, allemaal voor geknipte (quilt) lapjes, waar we deze leuke lapjes kochten. Heel veel keus voor een redelijke prijs, voor 3.50 had je een lapje van 1.40 bij 50 cm. Eeehm, ja uiltjes blijven nog even de aandacht trekken !!;-)



De dag daarvoor was DD naar een vriendin geweest om daar een kussen te maken dat ze om wilden haken. Dus ze was daar al naar de markt geweest voor het mooie vogeltjes stofje. Zonder patroon is ze aan de slag gegaan en heeft dit leuke kussen gemaakt. Mooi passend lintje en leuke knopen er bij gezocht. Ze had nog nooit knoopsgaten gemaakt en heeft de gaatjes met dun haakgaren gefestoneerd. Leuk en vrolijk effect en hij past precies in/bij haar rode Ikea stoel.



Helaas had de winkel in Amsterdam zijn garen voorraad uit het bestand gehaald, dus dat was jammer. Na een heerlijke lunch besloten we naar de dam te gaan. Meer dan dertig jaar geleden dat ik daar heb gestaan. Ik keek weer als een dorpse tiener met uitpuilende ogen naar álles wat ik tegen kwam. op het centraal station al naar de mooie gietijzeren construktie. Vooral de mensen van allerlei pluimage intrigeren mij enorm. Waar gaan ze naar toe, wat gaan ze doen, hoe leven ze in die grappige pandjes en kunnen ze hun huis wel terug vinden in die drukte. Het leukste vond ik om het tentenkampje te bekijken van de Occupuy deelnemers. Als tiener had ik graag mee gedaan aan zulke dingen maar brave MM durfde dat helemaal niet. Nu voel ik dat ik weer mee zou willen doen (buiten of ik er achter sta of niet ), maar om met dit krakende lijf in zo'n klein koepeltentje te bivakkeren zal niet echt meer lukken denk ik.



We probeerden voor de spits te vertrekken en het eerste gedeelte van de reis verliep prima. TOT we op het station van Utrecht aankwamen. Vermoeid van al het lopen stapten wij onoplettend in de verkeerde trein. Het viel ons wel op dat de trein er al zo vroeg stond, hij nog zo leeg was, de machinist zijn kleinzoon mee had (achh wat gezellig), én de naam van de bestemming niet met de onze klopte !?(DUHHHH... MM én DD). Toen we het door hadden holden we naar de deur maar hij was al op slot en de trein was al in beweging. DD vroeg aan de machinist om te stoppen (((DUHHHHH... MM én DD dát doet een trein niet, tis geen bus !!))) Hij vertelde dat hij heen en weer ging naar... iets/ergens en we over een uur terug zouden zijn. Maar er was een reddende engel in de vorm van een tweede machinist die voor ons kon regelen om ons op het eerstvolgende station af te zetten. Helemaal vooraan het perron omdat hij bang was dat alle passagiers van het perron in zouden sappen. Dan zou hij geen tijd meer hebben om ze er uit te zetten. Wat keken de passagiers raar op dat de trein op een hele vreemde plek stopte en gelijk weer doorreed en DD en MM vrolijk (opgelucht) uitstapten en nog eens vriendelijk naar de conducteur wuifden. Pssst door deze daad hebben wij 2 minuten vertraging veroorzaakt.

Nu de reis dan toch nog voorspoedig ging besloten wij onderweg nog eens uit te stappen om op bezoek te gaan naar een nieuw gespot handwerk winkeltje. Daar kon DD wel het garen vinden dat ze zocht. Na een snelle consumptie gingen wij weer naar de trein, het was ondertussen bijna donker en de trein zat nu al veel voller. Gelukkig hoefden wij nog maar twee haltes, voor wij op de bus moesten overstappen. Opeens zag ik een meisje tegenover mij breien aan ... ?? Op een kleine rondbrei pen breidde zij bibberend (?) 2 recht twee averecht. Waarom ze bibberde weet ik niet, had ze het koud of vond ze het toch wel spannend om in publiek te breien net als MM. Ik zag dat ik nog 2 minuten had voordat ik moest uitstappen dus kon niets meer vragen. Snel haakte ik het sokje van de heenweg aan een sleutel ringetje en legde het bij haar op schoot. Ze had oordoppen in dus kon mij niet verstaan denk ik, maar ze was blij verrast en bedankte mij en breidde weer verder. Dát vind ik nou zooo leuk !!!!



Wij waren eindelijk thuis en achteraf waren wij vlak voor de grote storing uit Utrecht vertrokken door de vriendelijke machinist.  Anders stonden we er nu nog, hij verdient een ""warme douche"" !!! Terwijl MM s'avonds op de bank lag te snorken heeft DD het kussen nog even (?) afgemaakt. En van de restjes is zu nu (zaterdagmiddag) een slinger aan het maken......

BLOGLIJST (<= klik) - update's

er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

20 opmerkingen:

  1. Wat een leuk uitstapje hebben jullie gemaakt. Wat is er nu leuker dan met je dochter op stap te gaan. En dat die vriendelijk machinist jullie er nog uit liet. Gelukkig zijn er veel meer aardige mensen dan nare.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat verdient die machinist zeker: een warme douche, of liever nog een éxtra warme. Dat heb ik nog nooit gehoord hoor Marian'ne. Jullie hebben hem wel in zijn hart geraakt, hoe kan het ook anders.
    Dat vind ik nou ook altijd zo leuk, om al die verschillende mensentypes, kleding, kapsels etc. te bekijken als je in A'dam bent. Wat een gekrioel hè?! Ik vind het enig voor één dagje, net genoeg. Vroeger als student kocht ik wel kleding op de Albert Cuyp. Dan paste ik een rok of broek tussen de kaas en de vis......
    Wat een enig kussen heeft je DD gemaakt, zo vrolijk en gezellig.
    O ja, als je tijd hebt, kijk dan even bij Marijna (links op mijn logje van vandaag) Ze laat een leuk 'machientje' zien, haha. Fijn weekend en liefs van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O, o, o, wat heb je nu weer gedaan? Gelukkig kwam alles goed en zijn wij weer een prachtig verhaal rijker. Mooi weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je wel voor weer een heerlijk verhaal! En wat een ontzettend gaaf lief kussentje. Ze heeft het niet van een vreemde denk ik. Neem je je leuke aankopen mandag mee om te showen, altijd leuk als jij je trofeeëntas te voorschijn haalt :)) heel goed weekend, neem je rust want maandag moet je er weer staan voor het breicafe ;) .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hej MM leuk en spannend verhaal van jullie dagje in de grote stad. Ik vind dat kussen van je dochter heel erg mooi, leuk met het gehaakte randje.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hartstikke gezellig geweest dus en dat kussen is echt gaaf! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk zo'n dagje Amsterdam met dochterlief. De Albert Cuijp is ook zo leuk, al die stoffen, een klein paradijsje...
    Gelukkig toch nog goed thuis gekomen, wat een reis!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Enig dat uitje Albert Cuijp en geweldig dat meisje met je sokje.
    Fijne zondag, groetjes Elza.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een vrolijk,origineel kussen.Ik wou dat ik wat meer op jouw dochter leek,wat haken betreft.
    Ik had vroeger het haakgevoel al niet en het wil nu ook steeds niet vlotten,terwijl ik het juist zo leuk vindt om te zien.Maar de volhouder wint.....
    Echt wat voor jou/jullie,je treinavontuur,haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat raar..ik stuur mijn berichtje zondag 27 nov om 6.47 en er komt iets anders in beeld (26 nov 21.47).Bij jou lopt de tijd langzamer, geniet er maar van.....

    BeantwoordenVerwijderen
  11. En bij mij loopt de letter "o"niet lekker,hah.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuk kussen is dit geworden en wat een belevenis zo'n dagje naar de grote stad. De albert cuyp vind ik ook zo leuk. En dan de terugreis wat een reis zeg, wat een geluk dat jullie het volgende station eruit konden. Het was een heerlijk verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een prachtig kussen is dat geworden je kan wel zien van wie ze de handigheid heeft :)

    En wat een spannend uitstapje hadden jullie weer een dag om niet te vergeten.

    groetjes ♥ miriam

    BeantwoordenVerwijderen
  14. ziet er heel mooi uit, prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  15. We waren zo dicht bij elkaar. Ik was vijf minuten van de Dam af aan het werk bij DH&W.
    Wie weet zien we elkaar ooit.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat was even spannedn voor jullie op weg naar huis! Gelukkig goed afgelopen . Leuke stofjes heb je gekocht en het kusentje van DD vind ik super!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een verhaal, wat een reis, wat een belevenis. Heel begrijpelijk dat je 's avonds op de bank lag te 'snorken'!:-)

    Het kussen is erg mooi! Het gehaakte randje is de finish touch!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een geweldig kussen en geweldig verhaal!
    Jullie zijn in staat om de zon stil te laten staan ;- ))
    En nu ga ik snel eens op de bloglijsst snuffelen. Zwaaaii

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een verhaal over die verkeerde trein!
    Lieve machinist hadden jullie wel zeg. (die zin schaars hoor)
    Erg mooi kussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Die dames maken nog eens iets mee!
    Fijne dagen toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen